10 pasi pentru un barbierit perfect

Pentru inceput barba trebuie tunsa cat mai scurt, iar parul ramas trebuie umezit complet. Parul facial absoarbe foarte multa umezeala, facandu-l mai usor de ras. Este de recomandat a se face un dus inainte de barbierit, insa mai poate fi folosita si metoda barbierilor, aplicarea unui prosop umed si cald pe suprafata fetei.

Sursa foto: pinterest.com

O crema de barbierit de calitate ar trebui sa fie in primul rand hidratanta. Aceasta ar trebui sa lase un strat cremos pe suprafata fetei, nu unul spumos. Pentru ca parul si pielea fetei sa absoarba elementele hidratante, barbieritul ar trebui sa inceapa la cel putin un minut dupa aplicarea cremei de barbierit.

Peria de barbierit, desi privita ca un obiect invechit, este inca recomandata, din cauza ca in afara de a aplica crema de barbierit, aceasta ajuta si la exfolierea fetei si la ridicarea firelor de par pentru a asigura un barbierit mai usor.

Modul corect de aplicare al cremei de barbierit este prin miscari circulare ce se termina in sus, pentru separarea si indreptarea firelor de par.

Indiferent de lama de barbierit folosita, aceasta ar trebui sa fie schimbata dres pentru a mentine ascutimea acesteia. Acest lucru asigura un barbierit usor si elimina riscul de taieturi. Pentru a impiedica acumularea de reziduri, lama de barbierit ar trebui sa fie clatita in apa calda inainte de inceperea barbieritului si la fiecare 3 miscari.

In general, barbieritul ar trebui sa se faca in directia de crestere a firelor de par, iar ordinea zonelor este: obraji, mustata, barbie, gat. Desi barbieritul impotriva directiei de crestere a firelor de par ofera un barbierit mai fin, atunci cand acest lucru nu este facut de un barbier profesionist, exista riscul de fire de par crescute sub piele.

Pentru un barbierit mai fin si fara riscuri, odata ce barba a fost rasa, se poate reaplica crema de barbierit pentru a rade firele de par dintr-o directie laterala.

Dupa ce barba a fost indepartata complet, pentru protejarea pielii se recomandata folosirea unei lotiuni ce contine substante antiseptice si hidratante.

Ultima spalare a fetei ar trebui sa se faca cu apa rece pentru inchiderea porilor, iar uscarea acesteia prin stergerea cu un prosop curat.

Ultimul pas este folosirea unui balsam sau a unei lotiuni tip After Shave pentru mentinerea elasticitatii pielii. Un balsam / lotiune buna este cea care, dupa ce se usuca, creeaza un aspect mat si curat, nu lucios sau lipicios.

Sursa foto: pinterest.com