Alege-ti portofelul!

De multe ori primul aspect pe care îl avem în vedere atunci când ne alegem un portofel este organizarea / compartimentarea acestuia. Ne dorim un portofel care să se potrivească nevoilor noastre și nu unul la care se ne adaptăm noi. În zilele noastre, portofelul nu mai este doar o necesitate, ci a devenit un accesoriu indispensabil pentru un stil de viață modern.
Sursa foto: etsy.com

În afară caracteristicii de bază a acestora și anume funcționalitatea, portofelele pot avea și calitatea unui accesoriu cu un impact asupra stilului personal.

Alegerea unui portofel potrivit se face în funcție de câteva criterii ce țin de funcționalitatea acestuia, dar și de imagine. Un prim pas ar fi alegerea între un portofel cu dublă pliere și unul cu triplă pliere. Această alegere se va face în primul rând gândindu-ne la volumul de lucruri pe care ne dorim să le păstrăm în portofel. Un factor important în acest caz este și confortul. Un portofel voluminos poate genera de multe ori disconfort purtătorului.


Un alt aspect important este compartimentarea portofelului. Cele mai multe portofele sunt prevăzute cu un singur compartiment pentru bani, însă, în cazul în care ne dorim să separăm anumite bancnote de altele, putem opta pentru cele ce au două compartimente pentru bani. Este important, de asemenea, ca portofelul să fie prevăzut cu un compartiment special pentru monede, astfel încât acestea să nu ne incomodeze atunci când deschidem portofelul. Compartimentele pentru cardul de credit, alte carduri și cele pentru cărți de vizită nu ar trebui să lipsească nici ele.

Materialul din care este realizat portofelul este un factor esențial în această alegere. Cele mai multe portofele sunt fabricate din piele, acesta fiind un material recomandat pentru durabilitatea și aspectul sau. Trebuie să avem în vedere însă că există mai multe tipuri de piele, mai groasă sau mai subțire, iar modul în care este realizată cusătura este și el foarte important. Alegera unui portofel în funcție de aceste atribute necesită o deosebită atenție în momentul achiziționării. Alte opțiuni în ceea ce privește materialul pot fi nailonul, plasticul sau materialul sintetic, recomandate pentru ce ce își doresc o variantă sport.


Sursa foto: mrlentz.com

Culoarea portofelui este de asemenea importantă. Cele mai folosite culori sunt negrul și maroul, deoarece acestea pot intra foarte greu în disconcordanta cu restul ținutei, însă portofele pot avea culori dintre cele mai diverse. Culoarea trebuie adaptată totuși și mediului în care purtăm portofelul. Pentru un mediu de afaceri, va fi recomandată o culoare ce nu iese foarte mult în evidență, iar o culoare puternică va fi mai potrivită pentru un portofel purtat în timpul liber.

Indiferent de alegerea pe care o facem, portofelul este o declarație a propriului stil. Prin urmare, este esențial că funcționalitatea acestuia să se îmbine cu mesajul corect pe care acesta îl transmite despre noi!