Cum alegem ochelarii de soare

Un accesoriu ce nu trebuie să lipsească din garderoba, mai ales in perioada verii sunt ochelarii de soare. Trecuţi de mult de simplă funcţie de utilitate în statutul de accesoriu, ochelarii de soare trebuie potriviţi mai întâi formei feţei, înainte de a fi asortaţi cu ţinuta. Dimensiunea lor, tipul ramei, culoarea, impreuna cu alte aspecte pot aduce un plus imaginii personale, de aceea este bine sa cunoastem cateva principii de baza atunci cand alegem sa purtam un anumit tip de ochelari sau chiar atunci cand incercam sa decidem pe care sa ii cumparam.

Sursa foto: pinterest.com

Un chip ce se bucură de o bărbie puternic pronunţată şi de pomeţi vizibili este recomandat a fi cuplat cu ochelari tip aviator. De regulă, lentila ochelarilor este mai mare sau mai mică în funcţie de accentul care se vrea pus pe aceste trăsături.

O alegere secundară ar fi ochelarii rectangulari, dar cu colţuri rotunde, însă această opţiune este cu adevărat potrivită doar pentru bărbaţii ce au bărbia şi pomeţii puternic evidenţiaţi.

Feţelor rotunde le este recomandat orice pereche de ochelari ce aduc acestora definiţie.

Acolo unde o ramă este mai lată că faţa, ochelarii vor face obrajii să pară mai subţiri, iar o ramă cu unghiuri drepte va lungi faţă şi cu precădere templele. Un stil de ochelari ce oferă aceste trăsături este cel Wayfarer. Fără a exagera, perechile mai mari de ochelari, de acest tip, vor da un efect mai plăcut.


Sursa foto: pinterest.com

În cazul feţelor ovale, o pereche potrivită de ochelari nu ar trebui să depăşească în lăţime faţa, însă ar trebui să fie de o mărime suficientă, încât să nu facă trăsăturile naturale ale feţei să pară mici. Ochelarii aviator sunt o alegere optimă şi în acest caz, un sfat în plus fiind alegerea lentilelor ce au formă de lacrimă mai pronunţată, pentru a accentua pomeţii şi bărbia.

Stilul retro al ochelarilor se simte ca acasă pe feţele bărbaţilor cu fete în formă de diamant. Cele mai potrivite forme de ochelari, în acest caz, sunt cele rectangulare. Un alt detaliu ar fi folosirea culorilor puternice, atât în ramă, cât şi în lentil, pentru a atrage atenţia de la bărbia ascuţită.

Sursa foto: pinterest.com

Cea mai versatile formă a fetei este cea ovală, aceasta acomodând aproape toate stilurile de ochelari de soare. Un singur sfat poate fi dat acelor persoane ce se bucură de acest tip de faţă, iar acela ar fi să folosească modele mai mari de ochelari, pentru a pune un accent ridicat pe trăsături.

Daca va intrebati ce forma are fata dumneavoastra, si ce ochelari sunt potriviti, am ilustrat mai jos pentru o mai buna intelegere formele principale.

Sursa foto: pinterest.com

Atunci cand soarele intra in nori, este de preferat sa bagam ochelarii inapoi in tocul lor, ori sa-i lasam pe masa daca suntem la o terasa. Niciodata ochelarii nu se pun pe ceafa, nu se agata de tricou, iar intr-un mediu formal, ochelarii nu se agata de camasa. Si niciodata nu se pun pe cap, din mai multe motive de ordin estetic, etic si practic - de exemplu, produsele pe care le folosim pentru a ne aranja parul vor murdari interiorul lentilei.

Daca ochelarii nu ofera protectie UV, ochii vor avea de suferit. Ochelarii de soare ieftini blocheaza o parte din lumina, irisul se deschide, lasand loc actiunii nocive a razelor ultraviolete. Studii recente realizate de cercetatori au demonstrat ca expunerea prelungita la razele ultraviolete poate duce la un risc crescut de aparitie a cataractei si a bolilor degenerative ale retinei.

In cazul trasaturilor puternice, bărbie puternic pronunţată şi pomeţi vizibili alegem ochelarii tip Aviator sau ochelari rectangulari, dar cu colţuri rotunde. O ramă este mai lată că faţa va face obrajii să pară mai subţiri, iar o ramă cu unghiuri drepte va lungi faţă şi cu precădere templele - ochelari tip Wayfarer. În cazul feţelor ovale, o pereche potrivită de ochelari nu ar trebui să depăşească în lăţime faţa, însă ar trebui să fie de o mărime suficientă, încât să nu facă trăsăturile naturale ale feţei să pară mici.