Mici secrete barbatesti pentru un ten curat si hidratat

Ochii sunt oglinda sufletului, însă faţa este observată prima. Şi vrem să avem un ten ce inspiră vitalitate, indiferent de vârstă la care ne aflăm. Dacă ne simţim tineri, atunci ar fi momentul să începem să o şi arătăm, iar faţa este cel mai evident pas. Pentru a crea şi menţine un ten radiant trebuie să urmăm o serie de paşi. Deloc greu de urmat, în timp aceştia formează o rutină, rutină care ne va menţine pe drumul prospeţimii.

Sursa foto: pinterest.com

Curăţare - poate acest pas va părea evident însă lucrurile nu sunt atât de simple. Nu fiecare ten este la fel, motiv pentru care produsele pe care le folosim trebuie să fie diferite. Înainte însă de a alege un produs nume, ţine-ţi minte să folosiţi apă călduţă, nu caldă (apa caldă usucă pielea) şi să ştergeţi faţa tamponând-o, altfel veţi creşte riscul de riduri. De asemenea este bine să va spălaţi pe faţă doar odată pe zi, pentru a nu riscă ca aceasta să se usuce excesiv.

Nu folosiţi un săpun de corp pentru faţă. Faţa şi corpul produc cantităţi diferite de sebum, iar săpunurile sunt create separat din acest motiv. Folosiţi fie un săpun pentru faţă sau o metodă de curăţare cu uleiuri (mai nou sunt şi creme create cu acest scop). Dacă scopul vostru este îndepărtarea acneei, există şi săpunuri create din acest motiv.

Sursa foto: pinterest.com

Exfolierea - este procedeul de eliminare a particulelor de piele moartă de pe suprafaţă pielii. Este extrem de benefic din cauza că măreşte efectele hidratarii, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi ajută ca şi bărbieritul să fie mai uşor. Aici aveţi două opţiuni. Puteţi să va exfoliati faţa odată la 3-4 zile, folosind o crema abrasiva puternică sau zilnic, folosind o cremă abrasiva uşoară.

Mai există o opţiune, ce include folosirea unei perii special create pentru acest scop. Folosiţi metoda ce se pliază mai bine pe cerinţele tenului vostru, însă peria şi creama uşoară de exfoliere sunt combinaţia cea mai des folosită.

Sursa foto: pinterest.com

Hidratare - după ce am urmat primii doi paşi, tenul va fi foarte curat, însă şi uşor uscat. Pentru a-l ridica la varianta sa radiantă şi a-i menţine flexibilitatea, trebuie să îl hidratăm. Acesta este motivul hidratarii pe termen scurt; pe termen lung hidratarea împiedică formarea ridurilor până la o vârstă foarte înaintată. Sunt foarte multe produse pentru acest pas, însă regulă de baza este simplă: dacă aveţi pielea uscată, alegeţi un produs cremos şi gras (ce conţine de ex.: ulei de măsline/argan lanolină, unt de shea, etc.), dacă aveţi pielea grasă, alegeţi un produs ce se absoarbe repede în piele.
Un pas în plus aici ar fi acordarea unei atenţii sporite zonelor din jurul ochilor. La bărbaţi, acestea tind a “îmbătrâni” cel mai repede şi necesită un grad mai mare de grijă.

Folosiţi crema anti-UV, preferabil una ce se absoarbe repede în piele. Razele UV sunt unul dintre principalele motive ale îmbătrânirii pielii, iar protejarea acesteia de ele îi va menţine un look fresh pentru o perioada mai mare de timp Un alt sfat ar fi să nu uitaţi de buze. Nimănui nu-i plac buzele crăpate, aşa că folosiţi un balsam de buze, iar dacă vreţi să fiţi extra atenţi, alegeţi unul ce este anti-UV.

Aceştia sunt paşii pentru o faţă ce îmbătrâneşte greu. Atât timp cât îi urmaţi, veţi arăta întotdeauna cu un număr de ani în minus vârstei reale şi veţi întoarce întotdeauna capetele în urmă voastră.