Cum alegem pantofii

Calitatea pantofilor pe care îi poartă poate spune îndeajuns de multe despre un bărbat. Printre primele lucruri ar fi cât de mult se respectă şi cât de stăpân este pe propriul său stil. Cel mai simplu mod de a confirma acest lucru este observarea modului în care o femeie priveşte întâi pantofii, pentru a se uita ulterior şi la restul ţinutei.

Sursa foto: pinterest.com

Pantofii sunt printre puţinele articole de îmbrăcăminte ce au preţul proporţional cu valoarea acestora. Brand-ul şi marketing-ul îşi spun desigur cuvântul, însă o pereche mai scumpă de pantofi, realizată din piele adevărată şi printr-o metodă demnă de încredere va rezistă mai mult decât majoritatea articolelor de îmbrăcăminte dintr-o garderobă. Ca atare, pantofii sunt printre cele mai sigure investiţii în materie de îmbrăcămine.

În cumpărarea unei perechi de pantofi, câteva lucruri trebuie ţinute minte. Unul ar fi purtarea de acelaşi tip de şosete ce vor fi purtate cu acea pereche de pantofi. De asemenea, cumpărarea este recomandată a fi efectuată înspre finalul zilei, când talpa piciorului este uşor umflată de la activităţile zilei. La fel de important este probarea mai multor perechi de numere diferite; numerele pantofilor diferă de la firmă la firmă.

Pentru uzul normal, doar două tipuri de perechi de pantofi sunt absolut necesare (deşi lista poate fi îmbogăţită şi customizată conform activităţilor şi stilului personal). Primul tip ar fi pantofii Oxford, consideraţi uşor plictisitori şi priviţi că fiind clasici, ei sunt însă perfect potriviţi pentru rutina zilnică şi pot fi folosiţi fără probleme şi evenimente mai importante, precum o nunta. Acest model de pantofi este, în general, folosit de bărbaţi mai mult ca orice alt model.

Sursa foto: pinterest.com

Al doilea model este denumit Monk Strap în engleză, echivalentul în limba română neexistând. Înlocuind varianta formală a şireturilor cu o cataramă, aceşti pantofi sunt eleganţi, însă îndeajuns de degajaţi încât să poată fi purtaţi la o ieşire la cină. Fiind potriviţi atât cu blugi, cât şi cu un costum, pantofii tip Monk Strap sunt alegerea recomandată pentru majoritatea ocaziilor unde un bărbat se poate găsi, iar pantofii Oxford nu îşi au locul.

Sursa foto: pinterest.com

Îngrijirea pantofilor nu cere mult timp sau atenţie, însă este necesară pentru menţinerea acestora în timp. În cazul celor de piele, şanurile sunt recomandate pentru împiedicarea formării cutelor. De asemenea, curăţarea şi lustruirea pantofilor este bine a fi efectuată cel puţin odată pe lună.

Sursa foto: pinterest.com