Despre cravata

Cravata este primul articol de imbracaminte ce este observat intr-o tinuta. Este elementul fara de care un costum bun nu reuseste sa impresioneze si articolul de imbracaminte ce poate aduce un plus de stil oricarui barbat.

Sursa foto: pinterest.com

Cravata purtata trebuie adaptata diferitelor situatii sociale intalnite, in functie de diferitele caracteristici ale acesteia, de exemplu: lungime, grosime, model, etc.

Primul lucru de care trebuie tinut cont atunci cand o cravata este purtata este lungimea acesteia. O cravata aleasa cu grija ar trebui sa fie suficient de lunga pentru ca varful acesteia sa atinga nivelul curelei.


Latimea cravatei poate face tranzitia intre o tinuta formala si una informala. O cravata lata este potrivita tinutelor formale, in timp ce una subtire este recomandata celor casual. Un alt lucru de tinut minte este faptul ca latimea cravatei trebuie sa fie apropriata de latimea reverului.
La fel de important este si modul in care este purtata cravata. Daca este stransa in jurul gatului, aerul pe care il inspira este unul serios, insa purtata lejer, aceasta degajeaza un stil relaxat.

Diferitele modele pe care o cravata le poate avea sunt recomandat a fi potrivite cu modelul camasii. O cravata cu dungi subtiri se potriveste cu o camasa cu dungi late, iar o cravata cu patratele mici cu o camasa cu patratele mari. Insa cravatele ce au culori mate se potrivesc cu orice tip de camasa.

Cele mai folosite moduri de prindere ale unei cravate sunt acul si bara de cravata. Atat bara, cat si acul de cravata trebuie atasate intre al treilea si al patrulea nasture al camasii, iar aceastea trebuie sa cuprinda atat ambele parti ale cravatei cat si camasa.