Ghetele cu bun gust

Sezonul rece nu este un motiv suficient pentru ca bunul gust sa dispara, iar prin tinutele noastre trebuie sa dovedim acest lucru. In cazul incaltarilor, chiar daca ele trebuie sa aiba cu siguranta proprietatile de baza (sa fie calduroase, sa nu alunece si sa fie impermeabile) conteaza si cum arata. Cu siguranta nu e placut sa intram intr-un loc aratand de parca venim de pe Everest. Nu suntem la parada modei, dar nici nu trebuie sa aratam ca niste alpinisti.
Sursa foto: thefryecompany.com

Ghetele Chelsea, usor de recunoscut prin benzile elastice din lateral. Se incalta si descalta usor, fiind potrivite pentru tinutele casual.

ghete Chelsea | sursa foto: seyibaks.com

Ghetele cu siret pana sus sunt mai elegante si se potrivesc cu succes tinutelor business casual. Fiind extrem de versatile, putem crea o imagine casual prin eliberarea in partea de sus a siretului si lasand jeansii inauntru.

ghete cu siret pana sus (Lace up boots) | sursa foto: crockettandjones.com

Ghetele comode "Chukka" sunt potrivite tinutelor de weekend, alaturi de tercot, tweed, lana. Nu sunt pretabile tinutelor office.

ghete Chukka | sursa foto: pinterest.com

Am listat pana aici modelele noastre preferate, ideea de baza e ca trebuie sa ai cel putin 2 perechi de ghete pe care sa le alternezi, cu o mentiune importanta - sa fie de calitate.

Tine de alegerea fiecaruia modul in care purtam pantalonii in partea de jos la contactul cu gheata. Pentru unii reprezinta o declarație de stil, sau un mod de a-si proteja pantaloni pentru a nu se murdări atunci cand tin pantalonii inauntru sau suflecati.

Incaltarile au si rol de criteriu vizual și primesc o cantitate disproportionata de atentie. Desi acoperă doar 5% din corpul nostru ele pot impacta mai mult de 30% din evaluarea vizuala pe care o facem in mod involuntar atunci cand vedem un strain.