Imbraca-te pentru succes

Sursa foto: Pinterest.com

"O carte nu trebuie judecata dupa coperta", insa o coperta deosebita va atrage, cu siguranta atentia. Acesta este unul dintre efectele pe care hainele le au asupra unui barbat. Ele nu trebuie să fie singurul punct forte din arsenalul nostru, însă la fel cum un C.V. trebuie să fie bine pregatit pentru a se ajunge la un interviu, asa trebuie să fie alcătuita si o tinuta, pentru a se proiecta imaginea dorita.

O tinuta poate spune foarte multe lucruri, fara ca nici un cuvant sa fie rostit. Responsabilitatea, seriozitatea sau inteligenta pot fi toate deduse din modul în care ne imbracam. Motiv pentru care este foarte important sa ne imbracam in asa fel incat sa rezonam cu atmosfera sociala înconjuratoare. Dress code-ul trebuie întotdeauna urmat, iar acolo unde simtim ca nu exageram, putem chiar să fim cu un pas în fata acestuia.

Tinuta are un afect atat asupra purtatorului cat si a observatorului. In urma unui studiu s-a descoperit ca oamenii sunt mult mai dispusi sa ofere informatii sau bani (donatii, bacsis) unei persoane care este bine imbracata.

Insa vom folosi un exemplu concret. Tinuta de birou este probabil cea mai importanta, din cauza ca ne permite să ne elevam imaginea in fata acelor oameni de care depinde dezvoltarea carierei noastre. Un prim sfat ar fi ca hainele noastre sa fie mereu proaspete. Ulciorul nu merge de multe ori la apa, iar hainele trebuie spălate si schimbate des. De asemenea, un aspect foarte important si care nu ar trebui neglijat este ca acestea să fie şi calcate. Cutele fac chiar şi hainele proaspat spalate sa para neingrijite.

Imaginea nu este completa - chiar daca hainele sunt proaspat iesite de sub fierul de calcat, acestea trebuie să preia forma corpului cât mai bine. In afara de a ne cunoaste foarte bine marimile, ar trebui sa facem un obicei in a ne duce hainele la croitor pentru o potrivire perfecta.

Sursa foto: Pinterest.com

Acum ca hainele sunt fresh şi urmaresc linia corpului, mai punem un strop de efort în detalii. Avem grija ca acele accesorii pe care le alegem sa fie în ton cu tinuta. Daca purtam produse de par, este recomandat sa le folosim pe cele ce au un efect mat si nu pe cele ce reflecta lumina.

Mediul profesional la fel ca si cel social ne pot afecta într-o foarte mare masură ritmul in care crestem în viata. Asadar, daca vrem sa ajungem acolo unde dorim, este bine ca modul în care aratam la exterior sa egaleze valoarea noastra interioara.