Ingrijirea unghiilor

Este de observat că unul dintre primele lucruri la care o femeie se uită, atunci când întâlneşte un bărbat pentru prima oară, sunt unghiile. Acest lucru se datorează faptului că un bărbat ce îşi îngrijeşte unghiile dă dovadă de o calitate nu des întâlnită şi anume atenţia la detalii.

Sursa foto: cordopolis.es

Momentul propice pentru tăierea unghiilor este după ce ieşim din dus, apa caldă facand unghiile maleabile. Pentru acei bărbaţi ce au o meserie ce presupune manipularea anumitor tipuri de pigmenţi, o linguriţă de înălbitor, într-un vas cu apă caldă va face pigmenţii, ce se pot acumula sub unghii să dispară. O perioada de timp între 5 şi 10 minute ar trebui să fie suficientă.


Acest pas nu pregăteşte doar unghia în sine, cât şi cuticulele, acestea fiind partea de piele de la baza unghiei. Deşi deseori trecute cu vederea, îngrijirea cuticulelor este necesară. Cuticulele rupte pot duce la sângerări, iar un cuticul inegal poate strica întreg aspectul unghiei.


Tăierea unghiilor se poate face cu o unghieră sau cu o forfecuţă de unghii, însă forfecuţa de unghii face manipularea direcţiei de tăiere mai uşoară. În ambele cazuri ar trebui urmată linia normală a unghiei. Partea rămasă în exterior a unghiei după tăiere, arătând ca o margine albă, nu ar trebui să fie mai groasă ca grosimea unei monede. Înainte de a trece la pasul următor, este recomandat să finisam marginea unghiei cu o pilă de unghii, pentru un aspect mai finisat.


Dacă cuticulele nu sunt suficient de maleabile puteţi să picuraţi câteva picături de ulei special. De reţinut: nefiind femei şi neavând nevoie să aplicăm diferite substanţe pe unghii, nu trebuie să ne tăiem cuticulele. Este mult mai simplu doar să le împingem în sus, până când acestea devin doar o delimitare subţire între deget şi unghie. Maleabilitatea lor ne permite acest lucru, iar efectul creat este mult mai estetic vizual decât simpla îndepărtare a acestora.


Unealta cu care facem acest lucru are două capete. Capătul cu care nu am împins cuticula este utilizat la îndepărtarea pigmentilor rămaşi sub unghie, acolo unde este cazul. Este important să reţinem că nu necesar ca bărbaţi să aplicăm lac, ojă sau orice altă substanţă pe unghii. Dacă dorim, există o unealtă de lustruire a suprafeţei unghiilor (“nail buffer”) ce va aduce un plus de luminozitate acestora.

Sursa foto: vanilla-studio.by

Acest scurt ritual în îngrijirea unghiilor cuplat cu folosirea regulată a unei creme de mâini va face ca mâinile noastre să treacă cu brio de chiar şi cea mai riguroasă examinare.