O aroma exotica de iarna

Indiferent de gusturile noastre si de trendurile actuale, uneori simtim nevoia de a face un pas în plus fata de restul, de a introduce un element nou si rar în stilul personal. O latura usor perceptibila a imaginii proprii este mirosul pe care îl degajam. Un Eau de Parfum, ales cu grija, ne va face prezenta simtita si apreciata de toti si de toate din vecinatatea noastra.
Sursa foto: Pinterest.com

Insa un parfum nou este greu de ales. Si putine elemente sunt cu adevarat noi. Adaugand la aceste criterii si atmosfera anotimpului racoros, problema devine putin complicata. Insa exista un raspuns - Oud este o mireasma noua, o rasina a copacului de Agar. Foarte rara, produsa doar în Orientul Mijlociu, aceasta rasina este produsa ca o reactie de auto-aparare a copacului in fata unei infectii si este destul de dificil de replicat in mod artificial, lucru ce mentine aroma aproape universal naturala.

Denumita si “aur lichid”, acesta rasina are un miros plin de textura, usor afumat si a fost descris ca fiind animalic în natura. Aroma rece, la capatul opus de cel al spectrului floral, este asociata iernii si a atractiei frigului. Efectul charismatic al acestei miresme se crede a veni de la faptul ca pentru mult timp nu a fost cunoscut decat în Est. Neavand cu ce îl compara, societatea noastra il considera exotic si atragator.

Pentru a facilita accesul la acest tip de parfum, va ofer trei exemple alese cu grija, ce se bazează pe Oud.
Tom Ford Oud Wood este o apa de parfum cu greutate. La fel ca si persoana dupa care a fost numit, acest tip de parfum degaja masculinitate, notele sale fiind compuse din Oud, vanilie şi chihlimbar, ultimele doua acompaniind-o pe prima.

Sursa foto: blog.bergdorfgodman.com

Reiss Black Oudh este parfumul ce apropie aroma Oud de mediul sau natural, incluzand note de mosc, sequoia si alte elemente lemnoase. Descris ca fiind mai dezinhibat, acest parfum vine totusi de la distinsul Davis Reiss, aducandu-i o nota de eleganta prin asociere.
Commes Des Garçons Wonderoud reprezinta ultimul parfum de pe această lista. Combinand atat note pamantesti, cat si unele din gama mirodeniilor, acest parfum este probabil cel mai exuberant din cele numite de pana acum.

Cum sa folosesti un parfum oud - alege-l bine si doar daca esti sigur ca vei putea purta un asemenea parfum. In doze homeopate pentru ca e foarte puternic, ametitor, greu pana la refuz. Doar seara sub forma de picatura pe pielea incinsa, in niciun caz pe haine pentru ca are toate sansele de a pata si in niciun caz nu e potrivit pentru un cadou, este genul de parfum care poate fi respins.

Este foarte greu sa ne distantam de mulţime. Este egal de greu sa ne alegem un parfum bun. Insa Oud poate fi considerat un raspuns pentru ambele probleme.