Pantalonii Chinos

Pentru prea multi barbati, trecerea de la un stil relaxat la unul formal este trecerea de la blugi la pantaloni de stofa. Insa aceste doua exemple sunt doar capetele spectrului, asadar avem nevoie de un tip de imbracaminte care sa faca legatura. Desi de cele mai multe ori tindem sa acordam o mai mare atentie partii superioare a corpului, partea inferioara este la fel de importanta.
Sursa foto: Lookastic.com

Acest articol de legatura sunt pantalonii tip chino sau chinos pe scurt. Popularizati de catre armata, chinos sunt denumiti dupa materialul din care sunt confectionati, acest mod de a tese bumbacul rezultand intr-un material rezistent, calduros si cu un aspect placut. Originar bej sau cel mult de o culoarea maslinie, chinos au crescut in popularitate si au început să fie produsi in intreaga gama de culori cunoscuta. Ce este important la chinos este ca pot, prin versatilitatea lor, sa ocupe atat stilul relaxat, cat si stilurile semi-formal si formal. Insa este important sa putem face diferenta.

Stilul de chinos relaxat este cel pe care îl puteti cumpara din majoritatea magazinelor axate pe tineret. Caracterizati de cusaturile atat în interiorul, cat si în exteriorul acestora, acest stil de chinos va avea un tur mai scazut si pot da impresia ca au fost deja purtati pre-imbracare, datorita materialului mai subtire. Avantajul acestei categorii este ca sunt prezenti in intreaga gama de culori. Atata timp cat sunt asortati cu grija, aceasta pereche se va potrivi perfect intr-o situatie sociala degajata.

Stil relaxat / sursa foto: Dudesmodernos.com

Chinos “de munca” sunt mai grosi ca stilul anterior, iar modul in care sunt croiti îi face sa cuprinda mai usor formele trupului, dand o impresie de relaxare. Mai durabili, cusaturile fiind doar in interiorul lor, acestia se potrivesc situatiilor semi-formale, putand fi purtati fara probleme la birou. Culorile acestei categorii sunt toate linistite, acest tip de chinos avand rolul de a complimenta alte articole din tinuta, nu de a atrage atentia.

Chinos "de munca" / sursa foto: Lookastic.com

Ultima categorie sunt chinos “smart”. Fiind considerati eleganti, îi putem deosebi de celelalte categorii prin faptul ca sunt ganditi pentru a fi purtati ca o pereche de pantaloni veritabila. Talia inalta si finisajul fin îi vor face completeze splendid o tinuta construita cu grija, iar modul in care cuprind, de aproape, formele corpului vor crea o imagine svelta. Adecvati situatiilor formale, acestia pot fi purtati chiar si atunci cand codul de imbracaminte dicteaza un stil smart-casual.

Categoria bonus: chinos de moleschin. Desi nu sunt cu adevărat chinos (datorită lipsei materialului originar), chinos de moleschin sunt creati in acelasi stil ca chinos primari, oferind in plus un finisaj al suprafetei ce se apropie ca luminozitate de piele. Datorita noutatii acestui sub-element, nu au fost plasati inca intr-o categorie, insa este recomandat a fi purtati în aceleasi situatii ca si chinos “smart”.

In următorul moment în care va veti gasi în cumpana, neputand alege între blugi si pantaloni de stofa, amintiti-va ca probabil exista o alegere mai buna. Iar acea alegere se plaseaza in categoriile de chinos descrise mai sus.