Stii să faci nod la cravata?

http://

Există mai multe tipuri de a lega un nod de cravată, însă nu fiecare nod este potrivit pentru orice situaţie sau pentru orice bărbat. Un bărbat elegant trebuie să știe care este diferența între un nod dublu și un nod Windsor. Vom vorbi despre cinci tipuri de noduri care acoperă majoritatea situaţiilor sociale şi tipurilor de ţinute.

Sursa foto: tumblr.com

Nodul four în hand este cel mai des folosit nod de cravată, acesta fiind relativ îngust şi uşor asimetric. Din cauza mărimii reduse a acestui nod, acesta se potriveşte unui număr mare de tipuri de gulere şi de materiale textile. Nerecomandat ţinutelor formale, acest tip de nod nu ar trebui folosit împreună cu gulerele late de cămăşi.


http:// O variaţie a nodului four în hand este nodul Nicky. Acest nod a devenit recunoscut ca o rezolvare a problemei, caracteristică bărbaţilor scunzi, în legătură cu lungimea perfectă a cravatei (nici mai sus sau mai jos de nivelul curelei), modul în care acest nod este construit scăzând lungimea cravatei. Ca atare, acest nod este recomandat bărbaţilor scunzi sau cu un trunchi scurt şi nerecomandat situaţiilor formale.


http:// Dacă primele două noduri de cravată sunt potrivite situaţiilor sociale de o natură relaxată, ocaziile formale necesită un stil diferit, nodul Windsor fiind cel mai folosit în astfel de cazuri, caracterizat prin lăţime şi “gropită” pe care o creează în capătul de sus al cravatei. Dată fiind lăţimea acestui nod, acesta se potriveşte cel mai bine cu gulere de cămăşi largi. Materialele recomandate sunt cele uşoare, folosirea unui material greu crează în combinaţie cu lăţimea nodului o imagine neplăcută.


Un alt nod de cravată recomandat situaţiilor sociale formale este o deviaţie a nodului Windsor, fiind numit half-windsor. Acesta necesită mai puţini paşi în construirea sa şi oferă un anumit grad de flexibilitate în construirea lăţimii nodului, deşi este în general considerat un nod lat. Datorită posibilităţii moderate de personalizare caracteristice a acestui nod, nodul “half-windor” poate fi purtat cu gulere mediu-înguste şi mediu-late, însă nimic cu adeavarat îngust sau lat.


Ultimul nod de cravată prezentat este numit Pratt sau Shelby, acesta fiind, de asemenea, recomandat situaţiilor sociale formale. Marele avantaj al acestui nod este că oferă aceeaşi “gropită” pe care o oferă şi nodul “Windsor” însă este mult mai uşor de creat. Ceea ce îl diferenţiază de nodul “half-windsor” este mărimea mai mică, această mărime fiind cea ce îl recomandă gulerelor înguste.


Modul în care un nod de cravata este ales este vital pentru stilul de îmbrăcăminte personal. O ţinută, de altfel cu grijă construită, nu va fi completă, dacă nodul de cravată nu se potriveşte gulerului cămăşii. De asemenea, este considerat un “faux pas” purtarea unui nod de cravată ce intră în contradicţie cu mediul în care este purtat.