Layering-ul în sezonul rece, corect şi estetic plăcut

O greşeală frecventă făcută de bărbaţi în acest anotimp este de a uita sensibilităţile stilului masculin şi a se acoperi cu geci supradimensionate. Este adevărat că frigul reprezinta un factor serios ce ne împinge înspre a căuta căldura, însă acest lucru nu este un motiv pentru a uita cum să ne îmbrăcăm.

Sursa foto: mensfashionworld.tumblr.com/

Layering-ul este procedeul prin care putem purta straturi separate de haine, eliminând nevoia unui articol de îmbrăcăminte nepotrivit din punct de vedere vizual si menţinând aspectul unui stil îngrijit şi o temperatură a corpului comfortabilă.

În funcţie de temperatura şi de caracteristicile articolelor alese, ţinuta noastră poate conţine doua, trei sau chiar patru straturi de îmbrăcăminte, însă, în toate aceste cazuri, sunt anumite reguli ce trebuie respectate pentru a evita un look neatrăgător.

Pe măsură ce adăugăm straturi, trebuie să avem grijă să folosim diferite texturi şi ţesături (într-o mai mică măsură şi materiale) - mai multe despre tesaturi aici. Desigur asta nu înseamnă să ducem lucrurile la extrem, bumbacul fiind materialul de bază al multor articole, însă putem folosi diferite tipuri de ţesături (oxford, poplin, bumbac lustruit, etc.) în combinaţie cu o varietate de texturi. O excepţie de la această regulă sunt piesele unui outfit construite pentru a fi purtate împreună.

Este recomandat a purta doar articole ce se potrivesc atat din punct de vedere chromatic, cat si al combinarii materialelor. Odată ce facem acest lucru, evităm situaţiile în care nu putem adăuga sau înlătura un layer fără a strica intreagă ţinută. De exemplu, blugul şi raiatul sunt asemănătoare, datorită senzaţiei de relaxare informală pe care o degajă, putând fi potrivite uşor într-o ţinută. Pragmatismul ne invata că, pe măsură ce schimbăm situaţiile sociale, layering-ul nostru va fluctua fără doar şi poate.

Ultimul principiu general pe care trebuie să-l urmăm este observarea modul în care silueta noastră se schimba atunci cand alcatuim o ţinută în acest mod. Dacă frigul de afară şi stilul personal ne-au împins înspre un layering cu patru straturi, atunci blugii slim nu sunt o idee bună. Echilibrul între partea superioară şi cea inferioară a corpului trebuie menţinut cu grijă, pentru a nu se ajunge la un efect vizual nedorit.

Sursa foto: fashiontellingart.com/

Regulile descrise sunt simple şi puţine, însă sunt îndeajuns pentru a folosi layering-ul într-un mod corect şi estetic plăcut. Ţinutele create în acest fel vor îndepărta frigul şi vor atrage privirile celor din jur.