Trei cocktailuri pe care orice barbat trebuie sa le incerce

Cu toţii avem un tip de bere preferat, iar cei mai cunoscători dintre noi şi-au ales chiar şi un tip de vin pe care îl preferă. Însă aceste cunoştinţe nu ne vor ajuta să navigăm fiecare situaţie socială în care ne vom putea găsi. Deja cunoscutele cocktail party-uri de peste ocean au început să devină populare şi în societatea noastră, iar imaginea unui domn rafinat şi cunoscător trebuie menţinută, indiferent dacă suntem înconjuraţi de colegi, străini sau posibile contacte.

Sursa foto: cigarworld.com

Din aceste motive, vom prezenta trei cocktail-uri pe care orice domn ar face bine să le cunoască. Deşi cunoştinţele noastre în acest domeniu nu ar trebui să se rezume la atât, aceste exemple sunt suficiente pentru o cunoştinţă de baza al acestui tip de băutură. Este de preferat sa retinem şi modul de realizare al cocktail-urilor nu doar numele, atât pentru a verifica autenticitatea acestora atunci când le comandăm, cât şi pentru realizarea acestora.

Old Fashioned / sursa foto: honestlyyum.com

Primul exemplu se numeşte Old Fashioned, readus în ochii publicului de serialul Mad Men. Aşa cum sugerează şi numele, acest cocktail este unul simplu, modestia confecţionării sale fiind o parte principala a eleganţei ce îi aparţine (vezi imaginea de mai sus). Într-un pahar de whiskey, adăugaţi un cub de zahăr şi un strop de apă. Zdrobiţi zahărul în apă şi adăugaţi câteva picături de Bitter (preferabil Angostura). Adăugaţi gheaţă (un singur cub pentru un efect sporit) şi bourbon de preferinţă. Puteţi orna paharul cu coajă de lămâie şi o cireaşa de cocktail, însă astfel de detalii vă stau la îndemână. Simplu şi la obiect, aceast cocktail nepretentios vă va salva atunci când sunteţi indecis.


Manhattan / sursa foto: gazregan.com

Un alt clasic este cocktail-ul Manhattan. Spre deosebire de Old Fashioned, Manhattan nu se prepară în pahar, făcând confecţionarea acestuia acasă mai dificilă, fără o mică investiţie în unele ustensile (însă imaginea realizată pe această cale face costul uitat). 5 centilitri de whikey de secară sau de bourbon sunt amestecaţi cu 2 centilitri de vermut dulce (preferabil roşu) şi un strop de Bitter Angostura. Amestecaţi uşor şi turnaţi în interiorul unui pahar de Martini răcit. Cireaşa de Maroschino este o decoraţie opţională. Egalând cantităţile ingredientelor principale sau înlocuirea vermutului dulce cu unul uscat va rezultă într-un Manhattan Perfect sau Uscat, însă varianta sa de bază este suficientă pentru imaginea pe care vreţi să o construiţi.


Sazerac / sursa foto: feastmagazine.com

Deşi este considerat uşor exotic astăzi, Sazerac-ul este cel mai vechi cocktail american cunoscut. Originar din New Orleans, acest cocktail are o aromă puternică, fiind necomplicat de paşi ce nu sunt necesari în stabilirea impactului său asupra prestanţei pe care o deţine. Fiind uşor de preparat şi acasă, Sazerac-ul presupune adăugarea unui centilitru de absint într-un pahar de whiskey şi ungerea faţetelor paharului cu acesta, pentru ca apoi să se adauge gheaţă zdrobită. Într-un alt pahar sunt adăugaţi 5 centilitri de Coniac, un strop de Bitter Peychaud şi un cub de zahăr, pe lângă câteva cuburi de gheaţă. După ce primul pahar a fost golit de gheaţă şi de absintul rămas, se adaugă conţinutul celui de al doilea pahar printr-o sită. O coajă de portocală ca decoraţie este opţională. Simplicitatea Sazerac-ului îl face o alegere preferată printre bărbaţii ce nu simt nevoia de a se complica pentru a impresiona.

Cum probabil aţi observat, aceste trei cocktail-uri sunt bazate pe whiskey, coniac şi deviaţiile sale. Deşi şi alte cocktail-uri bazate pe diferite tipuri de băuturi sunt populare (de exemplu vodka: Bloody Mary şi Black Russian) cele 3 prezentate aici sunt suficiente pentru a vă asigura o seară liniştită atunci când va găsiţi într-o situaţie socială unde astfel de băuturi sunt ţinute la loc de cinste.