Un guler pentru tinuta ta

Un detaliu pe care il regasim in multe dintre tinutele noastre, dar pe care il trecem frecvent cu vederea este gulerul. Daca vrem sa ne construim o tinuta ca la carte va trebui sa cunoastem cel putin 3 tipuri de gulere1 dintre cele mai folosite în momentul de fata.
Guler button-down (cu nasturi) / sursa foto: vk.com

Gulerul button-down (cu nasturi) poate fi purtat atat cu cravata cat si fara, insa este mult mai potrivit tinutelor relaxate. In opinia generala acest tip de guler se potriveste mai bine sacourilor decat costumelor, asadar nu folositi acest tip de guler la evenimente black-tie. Insa pentru o seara in oras sau o cina cu prietena, cu acest tip de guler nu veti da gres.

Aparut in secolul 20, gulerul Club este usor de recunoscut prin colturile sale rotunjite si prin faptul ca este observabil de ingust. Acest tip de guler poate da un aer decent si rezervat unei camasi. Ca atare, se incadreaza perfect in peisaj în momentul in care purtati o camasa cu un astfel de guler la locul de munca sau la o întalnire semi-formala. Purtarea unui astfel de guler va degaja o imaginea de seriozitate şi responsabilitate, pastrand astfel aderenta la un stil clasic.

Guler tip Club / sursa foto: thesartorialist.com

Gulerul Randunica ar trebui folosit doar la evenimentele unde dress code-ul este de tip white tie. Modelul sau este unic, varfurile fiind normale, insa restul gulerului este estompat, la fel ca in cazul unei camasi Mandarin. Atunci cand il purtam impreuna cu un papion, varfurile sale pot fi lasate peste papion sau folosite in spatele acestuia pentru a-l propti si a atrage atentia.

Guler wing tip / sursa foto: Nozzeclick.com

Trei tipuri de gulere destul de des intalnite pe care ar fi bine sa le intelegem.

1 numarul lor este de ordinul zecilor