Un look fresh necesită un trup fresh

Tuturor ne place să ne simţim ca proaspăt scoşi din cutie atunci când suntem în jurul prietenilor noştri. Vrem să impresionăm lumea nu doar printr-un look unic, ci prin intreagă imagine pe care o proiectăm în societate. Însă corpurile noastre nu sunt întotdeauna pe aceeaşi lungime de undă. Ca bărbaţi, este normal să transpirăm în cantităţi mai mari decât sexul opus. Iar **în perioada rece a anului, straturile de haine ce ne protejează de frig deseori ne fac să transpirăm chiar mai mult.** Însă există modalităţi prin care putem păstra prospetimea corpului nostru.

Sursa foto: tumblr.com

Primul lucru la care ar trebui sa avem grijă este modul în care ne îmbrăcăm. **Bumbacul şi inul sunt materiale care “respiră”** foarte uşor si, pe lângă asta, absorb şi o parte a umezelii. Singurele materiale sintetice ce merită purtate sunt cele create în mod special pentru perioada iernii (ex.: geaca de ski).

O altă caracteristică a bărbaţilor este cantitatea mai mare de păr prezentă pe corp. Părerile legate de legătura dintre aceasta şi imaginea de bărbat sunt împărţite, însă, pe perioada iernii, această cantitate trebuie scăzută. Cea mai eficientă şi de lungă durată cale este epilarea cu ceară. Dacă însă vreţi să evitaţi durerea asociată epilării cu ceară, aveţi de ales între ras şi trimming. Daca optati pntru oricare dintre primele două modalităţi, încercaţi să folosiţi un **scrub de corp de două ori în prima săptămâna de după eliminarea părului pentru a evita firele crescute în piele.**

De asemenea, nu trebuie sa uitam ca antiperspirantul este o necesitate. Însă există şi moduri greşite de a-l aplica. Dacă folosiţi un antiperspirant tip aerosol, folosiţi-l la o distanţă de 15 cm de zona unde îl aplicaţi, pentru o acoperire eficientă. De asemenea, nu îl folosiţi imediat după duş, dat fiind faptul că veţi avea porii deschişi, lucru ce poate duce la alte complicaţii cum ar fi iritatiile.

Extremităţile corpului sunt zonele pe unde o parte majoră a căldurii este eliberată. Scalpul trebuie să fie curat pentru a facilita eliminarea căldurii (şamponul cu mentol este recomandat, mentolul lărgind vasele de sânge din piele), iar tălpile trebuie spălate zilnic şi exfoliate săptămânal (pielea moartă absoarbe umezeală). În caz de transpiraţie excesivă, există şi deodorante speciale pentru tălpi.

Cât despre alimentaţie, este bine să fiţi moderaţi cu cafeaua, cofeina accelerând transpiraţia. Pentru a elimina notele cele mai neplăcute din mirosul transpiraţiei, creşteţi cantitatea de fructe şi legume consumate.

Sursa foto: streetfsn.blogspot.com

Un look fresh necesită un trup fresh. Iar modalităţile menţionate mai sus vă vor asigura un aer proaspăt pe întreagă perioadă a iernii.