Cele mai folosite tipuri de palarii

In afara de nota de stil si de utilitatea intrinseca o palarie ofera si un mod optim de a da simetrie fetei. Femeile se bucura de un numar mare de coafuri pentru a rezolva aceasta problema, insa in cazul barbatilor nu exista prea multe variante.
Sursa foto: megamodelbrasil.com

Palaria Panama este o palarie de vara, cu un bor1 lat si o cuta in varful acesteia. Confectionata in general din fibre de palmier, aceasta este usoara si “respira” foarte bine, oferind racoare in zilele toride, fiind deseori gasita in culori vii. Potrivita tinutelor informale si relaxate.

Palaria Panama / sursa foto: stylememanly.files.wordpress.com

Flat Cap-ul este o palarie din bumbac, lana si de cele mai multe ori tweed, cu un cozoroc ingust si o forma rotunda. Atat aceasta palarie originară din Scotia, cat si versiunea sa mai relaxata de Newsboy Cap2 sunt potrivite tinutelor semi-formale, fiind cuplate usor tricourile polo si camasile oxford simple.

Flat Cap / sursa foto: pinterest.com

Domnii anilor ’30 din America s-ar fi simtit rusinati sa iasa din casa fara o palarie Fedora. Este usor de recunoscut prin cuta lunga din varf si prin modul in care top-ul se termina intr-un unghi ascutit (“ciupit"). Aceasta este intentionata doar tinutelor formale, versiunea sa mai degajata, Trilby, caracterizata printr-un bor mai ingust, poate fi adaugata si unei tinute unde a fost inclusa o pereche de blugi.

Fedora / sursa foto: blog.netrobe.com

Palaria Homburg este a doua cea mai rafinata alegere, dupa joben. Aceasta se aseamana palariei Fedora, insa borul acesteia este curbat in sus, iar topul ei se termina in unghiuri rotunjite. Confectionata din flanel si avand o banda in jurul bazei, Palaria Homburg este asociata cu autoritatea, de la diplomatii secolului XX la mafia siciliana.

Homburg / sursa foto: askiaabdull.blogspot.ro

Palaria este modul prin care barbatii cu aspiratii sartoriale isi pot duce tinuta la un alt nivel. Stilul personal nu este compus doar din regulile ce guverneaza modul in care diferite articole vestimentare trebuie sa fie asortate între ele ci si modul in care caracterul propriu este afisat prin tinutele pe care le dezvoltam.

1 bucata de material din jurul “top”-ului palariei
2 mai “umflata” decat Flat Cap-ul