Nu doar manusi!

Multi barbati isi cumpara manusi doar pentru a se proteja de frig si nu acorda destula atentie modului in care manusile ar putea sa le completeze tinuta. Manusile sunt suficient de versatile incat sa poata fi purtate cu un numar mare de tinute, elegante sau casual. Drept exemplu il avem pe Karl Lagerfeld care este faimos pentru modul în care isi asorteaza costumele cu diverse manusi de piele.
Sursa foto: lowlygentlemen.com

Manusile se asorteaza cu incaltamintea sau jacheta pentru a crea o continuitate tinutei. O dovada de respect o reprezinta scoaterea manusii in momentul unei strangeri de mana / salut, dar si atunci cand ne plimbam cu cineva de mana, iar persoana respectiva nu poarta manusi.

Un prim pas in alegerea unei perechi de manusi este stabilirea culorii acesteia. Avand in vedere ca in general garderoba de baza este formata din nuante de negru, gri, albastru si maroniu, este recomandat sa avem cel putin doua perechi de manusi, una maronie si una neagra. Acestea vor acoperi d.p.d.v. stilistic marea parte a tinutelor posibile ale unui barbat.

Urmatorul pas este alegerea materialului perechii de manusi. Cele doua optiuni clasice sunt lana si pielea. Desi manusile nu trebuie strict asortate cu restul accesoriilor, este bine ca acestea sa rezoneze cu alura tinutei în general. Manusile tricotate nu sunt potrivite unei tinute business.

In cazul manusilor din piele, o captuseala din matase sau din casmir va respira si va mentine mainile calde iarna si racoroase vara1.

Ca un bonus mai avem manusile pentru condus si manusile hibrid. Cele de condus sunt din piele si deseori fara degete, care desi chic sunt foarte greu de incorporat intr-o tinuta. Iar manusile hibrid au materiale diferite (e.g. lana & piele) pentru “corp” şi degete. Efectul vizual poate fi placut insa trebuie sa avem grija sa nu folosim o astfel de pereche intr-o tinuta deja aglomerata.

Intr-o nota finala, este bine sa reamintim ca manusile trebuie asortate straturilor exterioare de culori dintr-o tinuta.

1 manusi pentru condus